top of page

Онлайн-тренінги Академії зараз: погляд тренера



Опишіть ваші загальні враження від проведення онлайн-тренінгів в сучасних умовах


Кожен з онлайн-тренінгів в Академії, як мандрівка, що відновлює сили, повертає до себе, наснажує робити свою роботу із задоволенням. Приємно бачити, як учасники знаходять очікувані відповіді, приймають складні рішення, сповільнюються і наповнюються впевненістю в своїх силах. Думаю, кожному з нас потрібно знати, що не тільки ми стикаємось із неординарними проблемами, переживаємо виснажуючий біль, губимось у навалі буденних задач. Зустрічаючись на наших тренінгах, учасники дуже швидко зближуються, відкриваються завдяки відчуттю, що опинились серед "своїх". Впізнають себе в один одному, розуміють труднощі і почуття, поділяють стурбованість чимось. І, звичайно, приємно бачити, як вони, гуртуючись задля вирішення навчального завдання, мобілізуються, внутрішньо збираються і повертають собі впевненість у власній здатності допомогти іншим.

Як автор, Ви чого прагнули в цій програмі?

Спочатку мені здавалось, що найважливішим є відокремити корисну інформацію від зайвої, систематизувати бурхливий потік технік, вправ, підходів і допомогти не розгубитися в процесі вирішення складних професійних завдань. І тільки в процесі шліфування програми, я з'ясувала, що саме наш процес обговорення з колегами, уточнення деталей, формулювання завдань для учасників зробить наш тренінг живим. Так само, як в процесі наших зустрічей тренерської команди народжувалась програми, кожен учасник має пройти свій шлях створення власного стилю роботи з ВПО. Програма зрештою стала міні-лабораторією, в якій кожен може повправлятися із сучасними інструментами та знайти власний спосіб їх застосування.

Чи всі групи однакові? Чи вирізняються учасники?

Кожна група унікальна, але і схожа. Унікальна досвідом кожного з учасників, завданнями, що перед ними стоять, регіоном, що вони представляють. Але всіх об'єднує розуміння не тривіальності проблеми з якою ми стикнулись. Весь світ визнає, що правильної відповіді на запитання "Як це зробити?" немає. Приємно бачити, як учасники стають творцями і першовідкривачами. Опиняючись перед необхідністю йти незнаним шляхом, кожен в групі знаходить відповідь на запитання, що саме йому робити і як досягти бажаного успіху.

Щоби Ви порадили/побажали тим учасникам, які вже пройшли Вашу програму?

Не втрачайте контактів з колегами, звертайтесь один до одного по допомогу. Підтримуйте один одного. Нагадувати один одному про знання та отриманий досвід, нагадувати про влучні жарти та знахідки.

Щоби Ви порадили тим, хто ще не приєднався?

Дозвольте собі розслабитись і побути "учнем". Відповідальність і навала знань, досвіду, "професійності" - втомлює і дуже важливо, інколи, дозволити собі побути "порожньою склянкою".

Comments


bottom of page