top of page
Фото автораАкадемія професійного розвитку

Навчання під час війни. Післяслово...

Оновлено: 13 бер.


29.03.2022 р.

Валентина Балахтар,

Голова Науково-методичної ради

Академії професійного розвитку.


Сьогодні кожен з нас потребує і, водночас, надає підтримку близьким, друзям, рідним.

А якщо ти практичний психолог? Як працювати з родинами ВПО? Як взаємодіяти з групами переселенців?

Як бути емоційно стабільним? Як підтримувати особистісну ефективність в умовах тривалого стресу?

Ці та багато інших питань обговорювалися 29.03 в межах онлайн-тренінгу «Як працювати з групами ВПО», проведеного тренерською командою Академією професійного розвитку для практичних психологів, соціальних педагогів закладів освіти Львівської області.

Тренінг органічно поєднав дві частини – перша «Самоефективність психолога в роботі з вимушено переміщеними особами» і друга «Організація взаємодії з родинами ВПО», які в сукупності сприяли досягненню визначених авторками (З.Гаркавенко, А.Шапошникова, О.Ковальчук) програми завдань.

Надзвичайно цікавими, корисними і продуктивними для слухачів виявились інтерактивні міні-лекції щодо самоефективності фахівця допомагаючої професії, ризиків та профілактики втрати особистісного ресурсу, особливостей організації взаємодії з родинами ВПО, проведені президенткою Академії професійного розвитку, канд. пс. наук, членкинею Національної психологічної асоціації (НПА) Зоєю Гаркавенко.

Родзинкою тренінгу стали практикуми, які дозволили учасникам актуалізували власний досвід самовідновлення та підтримки ресурсу, зрозуміти особливості різними групами ВПО, вдосконалити вміння організувати комунікацію і взаємодію з клієнтами, пошук стратегій та технік комунікації з різними категоріям


и ВПО. Роботу учасників в групах супроводжували наші тренери Олена Ковальчук, Олена Крот, Роман Попелюшко, Валентина Балахтар.

І звісно ж, рефлексія… Здається, ніби все як завжди, а оказується ні…

Зворотній зв'язок показав непересічність, цінність і актуальність знань щодо закономірностей змін емоційних станів людини та стратегії реагування на них, інструментів самовпливу, технік саморегуляції відповідно інструментів самовпливу, особливостей роботи з різними групами ВПО.Зараз як ніколи важливо кожному з нас зрозуміти «Зміни своє мислення - і ти зміниш своє життя, зміниш своє життя – зміниться світ навколо».

Впевнені, що усі МИ СИЛЬНІ лише РАЗОМ!

Тільки разом ми зможемо здолати ворога і відновити мир в країні і у наших серцях










49 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page